Explore the community Forums Lectora Lectora Questions & Answers MP4s not playing on Moodle LMS

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #346830 Score: 0
    Profile photo of Adriana7707
    Adriana7707
    Member
    beginner
    intermediate
    curious george
    contributor
    wise owl
    @Adriana7707

    Hi,

    I have an issue with MP4s not wanting to play on Moodle LMS. It gives the error message Plugin not supported. The guys at the company that runs Moodle says I must remove the flash file. How on earth do I do that? What puzzles me is that some of the mp4s work and some don’t. They say the problem is when importing them into Lectora or the settings. I think the problem is on their side.Has anyone experienced this problem? It didn’t do it on other LMS platforms.

    #346862 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    168 pts
    @timk

    I’m using mp4s in moodle 3.0 and they play without any issues.  Do you use different skins for the different videos?

    Can you share one of the videos that don’t play? I could test it in moodle to see if it plays.

    #347105 Score: 0
    Profile photo of Jennifer Valley
    Jennifer Valley
    Moderator
    contributor
    beginner
    friend finder
    advanced
    lectora beginner
    verified member
    wise owl
    profile
    picture perfect
    curious george
    92 pts
    @jvalley4735

    Are you using one of the players provided within Lectora or a custom one?

    #347134 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    168 pts
    @timk

    and which version of Lectora do you use? – above or below 16.1?

     

    #347459 Score: 0
    Profile photo of Adriana7707
    Adriana7707
    Member
    beginner
    intermediate
    curious george
    contributor
    wise owl
    @Adriana7707

    I’m using Lectora 12.1.4.
    I import them normally. No skins. It’s standard.
    Here is a download link of the scorm files
    https://www.dropbox.com/s/ff41bamko98l1wn/ABC_BLSS.zip?dl=0</p&gt;

    • This reply was modified 4 weeks, 1 day ago by Profile photo of Adriana7707 Adriana7707 .
    #347466 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    168 pts
    @timk

    Lectora 12 uses JW Player, which normally uses flash to play videos. You can try to use this:

    http://community.trivantis.com/shared-content/use-html-5-media/

     

    #350574 Score: 0
    Profile photo of Adriana7707
    Adriana7707
    Member
    beginner
    intermediate
    curious george
    contributor
    wise owl
    @Adriana7707

    Thanks so much. How do I use it? I still have so much to learn…

    #350580 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    168 pts
    @timk

    Click on “Download Lectora file”. What you’ll get is a Lectora Library Object (.awo). Select an element on title level and drop the file onto the page. It will reveal an HTML extension with code that is supposed to force the player to prefer HTML 5 video before the flash player.

    Sorry, I’m not exactly sure whether it will solve the issue…

    Tim

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.