Explore the community Forums Lectora Online Lectora Online Questions & Answers Drag & Drop questions, IE10 and Moodle

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #283832 Score: 0
    Profile photo of jannekedejong
    jannekedejong
    Member
    @jannekedejong

    Hi,

    we’ve developed a module in Lectora Online that contains drag & drop questions (build with the lectora question wizard).

    they worked fine in moodle when testing in IE9. But in IE10 they don’t work (tested in moodle 2.5.2, 2.3.9 and the latest testversion 2.6).

    We’ve tested the module in different combinations (scormcloud/IE 10, totara/IE10, moodle/chrome, moodle/firefox) and the drag & drop questions work perfectly.

    Has anyone encountered this problem, or know about a fix?

    thank you

    #287807 Score: 0
    Profile photo of J S
    J S
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    wise owl
    curious george
    contributor
    profile
    2 pts
    @ummakumma

    Has anyone found a solution for this?

    #287810 Score: 0
    Profile photo of jannekedejong
    jannekedejong
    Member
    @jannekedejong

    unfortunately not 🙁

    #287803 Score: 0
    Profile photo of Joe Wieloch
    Joe Wieloch
    Moderator
    beginner
    intermediate
    friend finder
    contributor
    LUC16 Attendee
    verified member
    wise owl
    LUC17 Attendee
    advanced
    picture perfect
    53 pts
    @wheels

    We would be happy to look at this. Please send an email to support@trivantis.com and reference this forum post. The quickest way to get a fix or resolution is to provide us with access to a course in which this fails, otherwise we might not be able to reproduce the problem.

    We like Moodle and want our courses to work there flawlessly, so please do help us!

    #287804 Score: 0
    Profile photo of Joe Wieloch
    Joe Wieloch
    Moderator
    beginner
    intermediate
    friend finder
    contributor
    LUC16 Attendee
    verified member
    wise owl
    LUC17 Attendee
    advanced
    picture perfect
    53 pts
    @wheels

    Thank you for submitting this issue to support. I was able to see the problem and found a workaround. See the package file below which contains a title that has some scripting to fix the problem encountered with IE10 in the Moodle 2.5.2+ scorm container. Please let me know if this workaround will work for you.


    removed attachment see below for the fix


    #287805 Score: 0
    Profile photo of andymuir
    andymuir
    Member
    @andymuir

    Im also having this problem, but can anyone advise what do do with the attached .pkg file?

    Thanks

    Andy

    #287811 Score: 0
    Profile photo of jannekedejong
    jannekedejong
    Member
    @jannekedejong

    You can import the .PKG file in your lectora.

    The file contains an example of what code you should add.

    But it still doesn’t work in IE10.

    #287809 Score: 0
    Profile photo of J S
    J S
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    wise owl
    curious george
    contributor
    profile
    2 pts
    @ummakumma

    Doesn´t work for me eitheir. We have Moodle 2.5.3. It would be so great to find a solution for this :rolleyes:

    #287812 Score: 0
    Profile photo of jannekedejong
    jannekedejong
    Member
    @jannekedejong

    Hi,

    Trivantis sent me the solutions, and they work.

    Add the appropriate file as html files (header script) to your course, and it should work.

    There is an Online and a Desktop version.

    Thanks to Joe from Trivantis!

    Bye

    #287802 Score: 0
    Profile photo of Joe Wieloch
    Joe Wieloch
    Moderator
    beginner
    intermediate
    friend finder
    contributor
    LUC16 Attendee
    verified member
    wise owl
    LUC17 Attendee
    advanced
    picture perfect
    53 pts
    @wheels

    This issue has been fixed on hosted Lectora Online in the US and Europe. Please clear your browser cache (google how to if you don’t know) and then reload Lectora Online, re-publish your course. The additional scripts above are no longer necessary.

    Thanks again Janneke!

    #287808 Score: 0
    Profile photo of J S
    J S
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    wise owl
    curious george
    contributor
    profile
    2 pts
    @ummakumma

    It works now in IE10, 11 and 9… but now it doesn´t work in IE8. I´m using Lectora desktop not Lectora Online.

    #287813 Score: 0
    Profile photo of lgalaviz@awardsolutions.com
    lgalaviz@awardsolutions.com
    Member
    beginner
    intermediate
    @lgalaviz@awardsolutions.com

    We send our courses via SCORM packages to multiple clients who host them on their own LMS. Trivantis Support told me I have to republish all our courses in Lectora V11.3.2 in order for the drag and drop exercises to work in IE10. This is a huge undertaking. I need to know if there is an easier solution.

    #287814 Score: 0
    Profile photo of chichibei
    chichibei
    Member
    @chichibei

    unfortunately not.:(:(:(

    #287806 Score: 0
    Profile photo of Sergey Snegirev
    Sergey Snegirev
    Member
    contributor
    intermediate
    advanced
    friend finder
    lab member
    junior moderator
    advocate
    LUC16
    LUC16 Attendee
    wise owl
    336 pts
    @ssneg

    @lgalaviz@awardsolutions.com 60826 wrote:

    We send our courses via SCORM packages to multiple clients who host them on their own LMS. Trivantis Support told me I have to republish all our courses in Lectora V11.3.2 in order for the drag and drop exercises to work in IE10. This is a huge undertaking. I need to know if there is an easier solution.

    You can automate the re-publishing process with Lectora Command Prompt publishing. See in help or ask support for the documentation.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.