Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #426958 Score: 0
    Profile photo of Karyn Peverill
    Karyn Peverill
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    wise owl
    advanced
    curious george
    contributor
    1 pt
    @kpeverill3403

    So I have a very, very simple drag’n’drop.

    4 options, 4 drop zones.

    Looks good in Editor.

    Soon as I preview – and I made the drop zones green outline for testing – it won’t show drop zones or allow items to be dragged.

    Any ideas?

    help!

     

    #426967 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    199 pts
    @Klaatu

    A sample would be most helpful.

    #426972 Score: 0
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    20 pts
    @cainam

    Karyn – if you could zip up the module and attach it to the post like Darrel mentioned, someone can take a look and troubleshoot.

    If I was troubleshooting based on your screen shots, I would change a couple of the setting to see if it made a difference – maybe change the ‘Maximum Drops per Zone to something higher than 1 (I think the default is 99), and maybe click the option to ‘Snap Drag Items to Center of Drop Zones’?  Maybe also use the ‘expand view editor’ which is the icon to the top right of the drop zone image area, and make sure everything looks good there…

    #426974 Score: 0
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    20 pts
    @cainam

    Maybe also try re-creating the question from scratch on another page, and see if you experience the same issue.

    #427001 Score: 0
    Profile photo of Karyn Peverill
    Karyn Peverill
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    wise owl
    advanced
    curious george
    contributor
    1 pt
    @kpeverill3403

    OK so I tried a few things, and one was creating another page under that one, and copying another drag/drop question from earlier into that page – same issue.

    I ended up recreating the question on another page, in an earlier section, and it worked.

    I’ve since deleted the offending pages – I had to get it finished last night unfortunately.

     

    If it happens again, i’ll zip the module.

     

    kP

     

    #430939 Score: 0
    Profile photo of Tanya Banninga
    Tanya Banninga
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    picture perfect
    curious george
    wise owl
    contributor
    @tbanninga2873

    Hi

    I’ve had this issue recurring on all my drag and drop activities. I posted an example in another post. https://community.trivantis.com/forums/topic/issue-with-drag-and-drop-question/

    #430989 Score: 0
    Profile photo of Cam Phillips
    Cam Phillips
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    wise owl
    curious george
    contributor
    19 pts
    @_

    This has been an issue for a long time, with no fix in sight as far as I know. Whenever this happens I just sigh and go rebuild it.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.