Explore the community Forums Lectora Lectora Questions & Answers Error Message -> How to fix it?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #364273 Score: 0
    Profile photo of Marcin Zawadzki
    Marcin Zawadzki
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    advanced
    contributor
    1 pt
    @mzawadzki3632

    Hello,

    I am facing a problem with one of the trainings recently created. After completing the quiz, users keep getting error message (please see attached screenshot). Can someone please help me in identifying root cause of the problem and how to fix it? Thank you in advance.

     

    Attachments:
    #364323 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    209 pts
    @Klaatu

    Lectora is trying to pass the wrong data type to the LMS. You did not supply a lot of information. Are you using Scorm 1.2? What did you name the questions? Can you post the problematic lesson or the AWT?

    #364325 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    355 pts
    @timk

    According to Scorm documentation you’re trying to send a value to the LMS, that “is valid, but was not implemented by this LMS.” Did you publish with “Report test/survey question interaction to the LMS” checked?

    #364471 Score: 0
    Profile photo of Marcin Zawadzki
    Marcin Zawadzki
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    advanced
    contributor
    1 pt
    @mzawadzki3632

    timk , yes. I had this option checked when publishing. Please see attached screenshot.

    Klaatu , attached to the post you can find the presentation I have been working on. it does not contain videos and other graphic items which were big. problem occurs when going through the quiz.

    #364477 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    355 pts
    @timk

    Which LMS do you use? The error seems to be related to the course trying to pass information about the questions (the question id) but the LMS is unable to use it. Try publishing without this option.

    #364479 Score: 0
    Profile photo of Marcin Zawadzki
    Marcin Zawadzki
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    advanced
    contributor
    1 pt
    @mzawadzki3632

    It’s a corporate one called my learning. not sure if you are familiar with it? I will try publishing without this option checked. Thank You

     

    #364486 Score: 1
    Profile photo of mallow76
    mallow76
    Member
    beginner
    intermediate
    contributor
    wise owl
    curious george
    23 pts
    @mallow76

    The recording of test interactions is an optional component of SCORM 1.2 and so not all ‘SCORM 1.2 compliant’ LMSs will support this.

    This post has received 1 vote up.
    #364516 Score: 0
    Profile photo of Marcin Zawadzki
    Marcin Zawadzki
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    advanced
    contributor
    1 pt
    @mzawadzki3632

    thank you for the info. I am waiting for the result of the new training posting on the LMS. hoping the problem will go away 🙂

     

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.