Explore the community Forums Lectora LMS Integration Exit Button Doesn't Work

Tagged: 

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #420707 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Having the same problem as in another topic.  The Exit button works in Lectora.  When I publish it in Moodle, the Exit button does not work.  I have two pages assigned to a quiz, pass/fail.  The exit buttons work in Lectora, but not Moodle.  I have Scorm 2.1 selected.  Open in New Window, allow scrolling and adjust window size, are also selected.  We have other courses where the exit button works (on mouse click, exit, always), but I don’t see any difference in how this course is configured.

    #420719 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    197 pts
    @Klaatu

    I put it up on our LMS to test (SCORM 1.2) and the exit button worked. I failed, of course, but the exit button functioned on all browsers I tested (Edge, IE11, Firefox, Chrome, Safari and Chrome on an Android Galaxy Note.)

    #420721 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Thank you Darrel.  The problem must lie somewhere in our LMS, which is odd, because exit buttons are working on other training modules in the same system.  Needle in a haystack.

    #420728 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    197 pts
    @Klaatu

    You see the exit (red) button, right? It’s just not working?

    #420730 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    197 pts
    @Klaatu

    This is a shot in the dark but if you have seamless play selected, try to republish and test without it.

    #420732 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Correct, the button is visible, but doesn’t work.  I ran the debugger on it and it says it is firing, (along with some other code).  The first click, the button pushes “down” and dims for about 2-3 seconds, and then returns to normal and undims without doing anything.   Subsequent clicks cause it to dim and return to normal immediately, also with no action occurring.  In Lectora, everything works as it should.

    #420737 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Deselected seamless play, no luck

    #420750 Score: 0
    Profile photo of CarlFink
    CarlFink
    Member
    beginner
    intermediate
    contributor
    LUC16 Attendee
    wise owl
    curious george
    advanced
    20 pts
    @CarlFink

    Hmm … if I recall correctly, JavaScript (which is what is behind that button) can only close a window if it was opened by JavaScript. If Moodle opens the course in the same window, I believe Exit would fail.

    Did you publish with the “Open in new window” checkbox checked, or not? Try flipping it.

    #420752 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Yes, I published open in new window.

    #420771 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    302 pts
    @timk

    I tested your file in moodle and can reproduce the issue. I compared the code with one of my courses and can’t find a difference, although my exit button works. You’ve been using Lectora v17.1.1 which is not the best there ever was …

    Can you share the Lectora files?

    #420830 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Tim, are these the files you need?

    #420863 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    197 pts
    @Klaatu

    I believe Tim is asking for the AWT file. It is good practice to add it to the exported files (zip) when posting in this forum for assistance so we can see exactly how you set everything up. If you can, zip up the awt and ini and post them.

    #420866 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Please see attached.

    Attachments:
    1. dtd.zip
    #420870 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    302 pts
    @timk

    One thing to mention: I’ve only been on Lectora 17.1.1 for a very very short time before I downgraded to 17.0.6. When I publish your course (with seamless play) and test in moodle, the button works alright.

    You need to make sure that the publishing settings in Lectora and the settings of the Scorm activity in moodle match with regards to opening the course in a new window.

    It may be a bug in your Lectora version, you might consider either going down to 17.0.6 or up to the latest version 17.1.8.

    #420872 Score: 0
    Profile photo of Bill Wirtel
    Bill Wirtel
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    @bwirtel6419

    Thank you Tim.  I will check the settings on both and post what I find.  I know on at least one of them I have open in new window, so I will compare both.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)

You must be logged in to reply to this topic.