Explore the community Forums Lectora Inspire Tools Questions & Answers Input Box Problem with Zeros

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #388024 Score: 0
    Profile photo of Andy Krayenhagen
    Andy Krayenhagen
    Member
    beginner
    intermediate
    advanced
    picture perfect
    profile
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    2 pts
    @akrayenhagen9721

    I have a question for everyone. I am using an input box for inserting the answer. However, the answer is 006. This causes an issue for me as I am not able to correctly check that the answer is typed in EXACTLY like that, because Lectora automatically dismisses the first two zeros. Does anyone have any answers to this issue?

    Attachments:
    #388034 Score: 0
    Profile photo of Math Notermans
    Math Notermans
    Member
    contributor
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    LUC16 Attendee
    LUC16
    wise owl
    curious george
    131 pts
    @mnotermans5114

    Simplest solution… make 3 inputboxes… where the user needs to input zero-zero-six 😉
    Offcourse with Javascript you can make a real input box of it.

    #388039 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    355 pts
    @timk

    Which version do you use?

    I tested with a “Fill in the blank” question and a simple input field. Both can be checked for 006 without issues in 17.1.3

    #388245 Score: 0
    Profile photo of Andy Krayenhagen
    Andy Krayenhagen
    Member
    beginner
    intermediate
    advanced
    picture perfect
    profile
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    2 pts
    @akrayenhagen9721

    The input is not the issue. It’s the return that the input provides that becomes a problem. If I put 006 in the entry field it only reads 6. Please download the attachment and use it. You may have to add an output for the CLS field, so that you can see what’s being put out.

    #388248 Score: 0
    Profile photo of Andy Krayenhagen
    Andy Krayenhagen
    Member
    beginner
    intermediate
    advanced
    picture perfect
    profile
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    2 pts
    @akrayenhagen9721

    Unfortunately that is not a simple solution. We are recreating a known website for training purposes.

    #388338 Score: 0
    Profile photo of Jason Dalrymple
    Jason Dalrymple
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    wise owl
    curious george
    contributor
    friend finder
    advanced
    picture perfect
    54 pts
    @JasonADal

    Andy – Could you post the title/page as a zip? I tested in 16.2 and am able to get output that retains the exact entry with the leading zeros in both a question (entry) and a standalone entry field. One possible alternative, depending on your use case, may be to set a separate variable from the entry field, then use that variable for the return value. You could use an OnSelectChange that modifies the variable (i.e. “return”) with the variable name for the entry field (i.e. Entry_0001).

    Otherwise, the zip or maybe clarification on what you mean by return could help with a solution!

    #391868 Score: 0
    Profile photo of Andy Krayenhagen
    Andy Krayenhagen
    Member
    beginner
    intermediate
    advanced
    picture perfect
    profile
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    2 pts
    @akrayenhagen9721

    Thank you all. I got the answer I needed and got it to work.

     

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.