Explore the community Forums Lectora Lectora Questions & Answers Test score is always 100

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #407635 Score: 0
    Profile photo of László Pauer
    László Pauer
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    1 pt
    @lpauer7193

    I have a title with a test with 10 questions (drag and drop and multiple choice questions). The point values are not the same for every question, the total amount of points are 30. The lowest passing score is set to 70%. The problem is, no matter what my answers are, on the result page the score is 100% and success.

    What could be causing this?

    #407639 Score: 0
    Profile photo of Lazaro Perez
    Lazaro Perez
    Member
    beginner
    intermediate
    curious george
    wise owl
    friend finder
    contributor
    profile
    Group Member
    picture perfect
    advanced
    28 pts
    @sirwise23

    Hello,

    When you say the total amount of points are 30, what exactly do you mean?  The point value is not meant to add up to something they are used to gauge the weight of a question.  So by default all questions are equal at 1 point.   If you make a question worth 2 points then it’s worth twice as much but they are not meant to add up to anything.  The text maximum score will always be 100 I believe.

    #407641 Score: 0
    Profile photo of László Pauer
    László Pauer
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    1 pt
    @lpauer7193

    Hi,

    I mean some of the questions worth 1 point, others 3, or 5, or whatever.

    I’m fine with the maximum score being 100, the problem is that it is always 100. Even if I answer all the questions wrong, my score is 100 and I passed the test.

    #407643 Score: 1
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    3 pts
    @cainam

    If you are using the ‘Show test Results’ page, from your Test Results tab, maybe the quickest thing to troubleshoot would be to remove that checkbox (so that the test result page is no longer present), and then recheck that box so that it recreates the logic.  That might work for you.

    This post has received 1 vote up.
    #407652 Score: 0
    Profile photo of Lazaro Perez
    Lazaro Perez
    Member
    beginner
    intermediate
    curious george
    wise owl
    friend finder
    contributor
    profile
    Group Member
    picture perfect
    advanced
    28 pts
    @sirwise23

    I find that this fixes most issues I have with the results page.

    #407657 Score: 0
    Profile photo of László Pauer
    László Pauer
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    1 pt
    @lpauer7193

    Thank you, but the results page is definitely not the source of the problem here, the test score is generated wrong. First I wanted to display the variable value in a text box – using the VAR(variable_name) format, and here the value was always 100. I only added the results page later.

    #407662 Score: 0
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    3 pts
    @cainam

    ahh, you didn’t mention the setup – things to check (or it might be quicker share your title to troubleshoot)

    -so it sounds like you have a generic text box, and then an action when the page/text shows to ‘change contents’ of the text box to the ‘Test_Score’ (or whatever name the test is)?

    Does the test get graded before this action fires?

    #407667 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    251 pts
    @timk

    Which version do you have?

    I tested in 17.0.6: 10 Questions with 8 worth 1 point and 2 questions worth 10 points. When I answer only those 2 correctly, the score is calculated as 20 / 28 = 71% which should be correct.

    Can you post a sample?

    #407732 Score: 1
    Profile photo of László Pauer
    László Pauer
    Member
    beginner
    intermediate
    friend finder
    curious george
    wise owl
    1 pt
    @lpauer7193

    Hi,

    I wanted to upload my title here, so I removed everything form it but the test itself. I tested it before the upload, and now it ‘magically’ works as intended, even when I put the rest of the title back.

    So I have no idea what happened, but it seems to be working now.

    This post has received 1 vote up.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.