Explore the community Forums Lectora Lectora Questions & Answers The Pop Up Box That Wouldn't Go Away

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #422476 Score: 0
    Profile photo of Anthony Mansfield
    Anthony Mansfield
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    1 pt
    @amansfield8753

    Hello all,

    Recently I built a course in Lectora, published the SCORM file, gave it to our LMS administrator, and she uploaded it into our LMS (Learning.net). Everything was working fine.

    My boss came to me and wanted me to add an info pop up box to one of the pages. It was a simple update. Click on the info icon and a box would appear with text in it. Click X to close it. I didn’t set it to affect the NEXT button or anything else. Again I published the SCORM file, and sent it over to our LMS administrator to update the course in our LMS system. Everything was working fine.

    My boss then came back to me, told me plans had changed, and wanted the page reverted back to it’s original form without the pop up box. I went in, deleted the pop up box and it’s actions. Published it to SCORM, sent it to the LMS Admin, but when she updated the course in the LMS the pop up box was still there.

    Today, I went in, deleted the entire page, rebuilt it with 3 images, 3 speech bubbles, and 3 text boxes. My partner that I work with deleted the pop up box, text, and info icon from the Resources Tab and our image library. I checked the course functionality, everything ran fine, published to SCORM, sent it to the LMS Admin, and the Info Icon and pop up box/text are still appearing.

    When I open the SCORM file and then open the html file I find 4 things. An images folder, a debug text doc, a XML Document of the course, and a compressed ZIP file of the course. When I click on the images folder it is filled with all the items I have deleted from the course (the info icon, the pop up box and text, etc.). Whenever I publish the SCORM file this images folder is updating at the same time. When I open the ZIP file none of the old images in the separate images folder appear in the images folder in the ZIP file but whenever I publish the SCORM file I can see that this Images folder is being modified at the same time (both read 4/10/2019 9:50AM).

    Has anyone else ran into problem with deleted files and publishing to SCORM? Should delete the images folder where all the old “deleted” images are, and try to republish with SCORM again?

    Thanks,

    Anthony

     

    #422484 Score: 0
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    17 pts
    @cainam

    One possibility is that the LMS is not refreshing with your new content, if the you are uploading a SCORM package with the exact same name as the last.  (When I upload a new SCORM file to our LMS, I make sure and name it with some combination of the date and/or time – something to keep the file unique.  That way, when opening up the same course in the LMS, a refresh is forced.  I’ve got some other ideas, but I’d say start there and see what happens.  (I’m assuming you did you do some sort of unassign/reassign in the LMS if you are testing from the user side to make sure the newest version is viewed?)

    #422486 Score: 0
    Profile photo of Darrel Somoza
    Darrel Somoza
    Member
    contributor
    friend finder
    beginner
    intermediate
    junior moderator
    advanced
    wise owl
    curious george
    profile
    199 pts
    @Klaatu

    Totally concur with Adam. I do the same thing. If you are using the same computer(s), you might also want to clear their cache.

    #422489 Score: 0
    Profile photo of Brian Robertson
    Brian Robertson
    Member
    beginner
    intermediate
    LUC16 Attendee
    curious george
    wise owl
    contributor
    6 pts
    @brobertson4402

    Agree with both Adam and Darrel.  For us, updated courses that do not render in the LMS is typically due to caching at the browser or network level.

    #422491 Score: 0
    Profile photo of Anthony Mansfield
    Anthony Mansfield
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    1 pt
    @amansfield8753

    Hey Adam and Darrel,

    Thanks for the quick responses guys. Unfortunately we have tried renaming the course and we cleared the cache. The “deleted” pop up box is still appearing.

     

     

    #422498 Score: 0
    Profile photo of Adam Cain
    Adam Cain
    Member
    beginner
    intermediate
    profile
    picture perfect
    wise owl
    friend finder
    Group Member
    curious george
    contributor
    17 pts
    @cainam

    Renamed the course, or renamed the SCORM package you are uploading?

    Also, if you have a ‘dummy’ course set up where you test out content in the LMS, upload to that (or create a dummy course) and see if the problem exists there as well.  (this will help you narrow down where the issue resides).

    #422502 Score: 0
    Profile photo of Anthony Mansfield
    Anthony Mansfield
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    1 pt
    @amansfield8753

    Thank you for everyone’s replies so far. We did rename the SCORM package and ran into the same issue.

    Currently my theory is this has to do with the Images folder that is appearing outside of the Course’s ZIP File.

    “When I open the SCORM file and then open the html file I find 4 things. An images folder, a debug text doc, a XML Document of the course, and a compressed ZIP file of the course. When I click on the images folder it is filled with all the items I have deleted from the course (the info icon, the pop up box and text, etc.). Whenever I publish the SCORM file this images folder is updating at the same time. When I open the ZIP file none of the old images in the separate images folder appear in the images folder in the ZIP file but whenever I publish the SCORM file I can see that this Images folder is being modified at the same time (both read 4/10/2019 9:50AM).”

    Has anyone else ran into an issue like this before where deleted images are appearing in their own, separate folder that is updating whenever they republish to SCORM?

    #422594 Score: 0
    Profile photo of Tim K
    Tim K
    Member
    contributor
    beginner
    intermediate
    advanced
    friend finder
    junior moderator
    advocate
    wise owl
    curious george
    Group Member
    307 pts
    @timk

    The images should have no impact on the script that produces the prompt, should it? I’m not sure where this images folder comes from, sometimes it’s there sometimes not. I usually ignore it without any issues. Most of the times I delete the whole “scorm” folder before republishing as it’s not always working properly, i.e. the whole scorm output is produced but not zipped at all.

    #423299 Score: 0
    Profile photo of CarlFink
    CarlFink
    Member
    beginner
    intermediate
    contributor
    LUC16 Attendee
    wise owl
    curious george
    advanced
    22 pts
    @CarlFink

    Coming in late (I’ve been away) but this actually sounds like a corrupted AWT file to me. I’ve had to manually edit AWT files several times. It’s pretty easy if you know the rudiments of XML. (AWT files are just XML files with a different extension.)

    #423306 Score: 1
    Profile photo of Anthony Mansfield
    Anthony Mansfield
    Member
    beginner
    intermediate
    picture perfect
    friend finder
    curious george
    wise owl
    contributor
    1 pt
    @amansfield8753

    Thank you all for your feedback and help regarding this issue. I ended up deleting the SCORM file completely (which included that odd folder I mentioned with the images I had originally deleted but still existed), republished to SCORM, and then we uploaded that file in our LMS. Everything worked fine after that and the mysterious box that wouldn’t go away has been laid to rest.

    This post has received 1 vote up.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.